Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Krajská výstava v Hr. Králové a Lanškrouně

V polovině května se zúčastnil Zirgan Krajské výstavy v Hraadci Králové. Získal známku V2, vcelku pěkně se předvedl.

Na Medarda 8.6.2014 se zúčastnil Zirgan a Ilisa Krajské výstavy v Lanškrouně. Zireček opět získal známku V2, Dixinka pak V1, VTV. Zárověň se výstavy zúčastnila i Quadea Vigilo,Dixinky - Ilisydcera , která získala známku V1, KV. Bohužel v závěrečných soutěžích choďáky nějak posuzovatelé přehlíželi, takže žádný nezískal pořadí prvních pěti. Fota z výstav jsou na albu fot na rajčeti. www.pohodli.rajce.net

 
3. 7. 2014 | | Rubrika: Novinky

Klubová výstava na Stříbrném rybníku v HK

Letošního jara se zúčastnil Klubové výstavy konané v Hradci Kráílové v květnu Zirgan se známkou VD, Brianka  se známkou VD, kterou si vysloužila svým tmavším zbarvením a Ilisa - Dixi  získala V1 ve třídě veteránů. Navíc se výstavy zúčastnil Aygo Vigilo a umístil se ve třídě mladých na druhém místě se známkou V2, Quadea Vigilo byla výborná a Zlata Vigilo také. Kdybych věděla, že se zúčastní tolik Vigiláků výstavy, přihlásila bych si chov. skupinu. Příště. Všem děkuji za účast a blahopřeji k výsledkům.

 
3. 7. 2014 | | Rubrika: Novinky

Déčka jsou na světě

Dne 6.3. 2014 se Mirandě Vigilo narodilo šest štěňátek, tři pejsci a tři fenečky. Tatínkem je Cooper Lužanské hvozdy, pracovně vedený pes se zkouškou, koeficient příbuznosti je 1,56%.Jména štěňátek budou Pejsci:Darek, Derek a Dinar, fenky: Darina, Dererisa a Dorisa. Skoro všechna štěňátka už mají budoucí páníčky, jen pejsek Dinar čeká na toho svého páníčka.Po otevření příspěvku první fotky štěňátek

 
7. 4. 2014 | | Rubrika: Novinky

Podzimní události

 Poslední zářijový víkend náhle dodýchal můj miláček Herold Vigilo, Šampion ČR a Junior šampion. Pitva ani malý toxikologický rozbor neshledal důvod úmrtí.Heronek byl do poslední chvíle ve výborné kondici, což potvdila i pitva.Nikdy na něho nezapomenu, byl to vyjímečný pes v mém životě.Má několik pokračovatelů jak psů, tak i fenek. 

 
1. 1. 2013 | | Rubrika: Novinky

Naše bábinka Larinka

Dnes dne 4.3.2011 naposledy vydechla Larinka, Larča, bábinka, Larka Bryvilsár ve věku 13 a 3/4 roku. Před měsícem ochrnula na zadní nohy, ale pomocí několika injekcí se její stav velmi zlepšil. Jen schody nezvládala sejít, z těch sem jí musela nosit. Předevčírem se její stav začal postupně zhoršoval a dnes......Teď se už prohání ve psím nebíčku s Herunkou (měla jí moc ráda, byla to její adoptivní maminka a když zemřela, dlouho pro ni truchlila), Astinkou (Asta Vigilo), Normenkem, taky Vigilákem a jezevčíkem Brokem. I toho znala. Nikdy nebyla nemocná ani žádný úraz neměla. Na vodítku ráda chodila o dva kroky vpředu. Jako jeden z mála choďáků, neměla ráda vodu. Snad proto, že ji za mládí  nechtíc Asta málem utopila.Díky DKK 3/3 neměla nikdy svoje štěňátka, ale ráda pečovala o štěňátka ostatních fenek.Nikdy nezapomenu na její tmavá kukadla. Díky Lariško, že jsi byla.Po otevření celého příspěvku uvidíte její fotky z posledního léta v kruhu ostatních pejsků.

 
4. 3. 2011 | | Rubrika: Novinky

Nový přírustek

Všechna Erisčina štěňátka jsou již v nových domovech. Jen jedna holčička zůstala doma - Ugarita. Doufám, že z ní vyroste krásná choďačka a budu mít i trochu štěstíčka a bude moci být chovná.Kontrola vrhu dopadla nad očekávání, všechna štěňátka byla v absolutním pořádku a mají skvělé povahy.

ugarita-2mes..jpg

 

 
5. 9. 2010 | | Rubrika: Novinky